آشنایی با آموزش سایت کدال دلفین وست

جدیدترین مطالب راهنمای خرید کیف و کوله پشتی و کفش

آشنایی با آموزش سایت کدال دلفین وست

آموزش سایت کدال دلفین وست
آموزش سایت کدال دلفین وست

کدال چیست؟

سایت کدال یا همان Codal یک عبارت انگلیسی و مخفف عبارت Comprehensive Database of All Listed Companies به معنی “سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران” است. شرکت‌های مختلف در صورت دارا بودن دستورالعمل‌های پذیرش سازمان بورس و اوراق بهادار می‌توانند سهام‌شان را در بورس یا فرابورس عرضه کنند و تمامی سرمایه‌گذاران می‌توانند سهام آن شرکت را خریداری کنند و سهامدار آن شرکت شوند. اگر شخصی بخواهد قبل از خرید سهام یک شرکت بورسی، اطلاعات مالی آن شرکت را مطالعه کند، چگونه می‌تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد؟ پاسخ این پرسش در تعریف سایت کدال  نهفته است! براحتی میتوانید تمام اطلاعات موردنیاز پیرامون شرکت های بورسی و فرابورسی مثل صورت های مالی، سود و زیان ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و سالانه، آگهی های مربوط به افزایش سرمایه، اطلاعیه تغییرات با اهمیت در شرکت و بصورت کلی اطلاعات جامع شرکت را در سایت کدال پیدا کنید.

انواع گزارش‌ها در سایت کدال

گزارش‌های مالی سالانه و میان‌دوره‌ای+ آموزش سایت کدال در دلفین وست 

شاید بتوان اطلاعیه مربوط به گزارش‌های مالی شرکت‌ها را مهم‌ترین گزارشی دانست که در  آموزش سایت کدال  در دلفین وست درج می‌شود چرا که این صورت‌های مالی دوره‌ای و سالانه، میزان سود یا زیان شرکت را مشخص می‌کند که در بحث تحلیل بنیادی سهام شرکت‌های بورسی توجه ویژه ای به آن می‌شود. صورت‌های مالی سالانه مربوط به اطلاعات مالی شرکت در یک سال مالی است (365 روز)؛ سال مالی شرکت‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است مثلا وقتی می‌گوییم سال مالی شرکت 31 شهریور است یعنی از 1 مهر تا 31 شهریور سال آینده سال مالی آن شرکت است و شرکت موظف است 31 شهریور هر سال نسبت به برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه و ارائه گزارش مالی سالانه خود اقدام کند و تمام فعالیت‌های مالی شرکت از 1 مهر سال قبل تا 31 شهریور سال جاری را در سایت کدال منتشر کند. صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای بصورت صورت‌های مالی 3 ماهه، 6 ماهه و 9 ماهه در سایت کدال منتشر می‌شود.

تذکر: صورت‌های مالی یک شرکت می‌تواند واقعی یا پیش بینی شده باشد بدین معنی که صورت‌های مالی واقعی بیانگر فعالیت‌های مالی شرکت در یک سال قبل است اما صورت‌های مالی پیش بینی شده بیانگر پیش بینی وضعیت مالی شرکت در 1 سال آینده است. همچنین صورت‌های مالی حسابرسی شده و صورت‌های مالی حسابرسی نشده نیز داریم. پیرامون صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی در یک مقاله جداگانه بصورت مفصل صحبت خواهیم کرد. خب! قطعا الان می‌پرسید از کجا متوجه بشویم که سال مالی شرکت چه زمانی است و مجمع عمومی عادی سالانه شرکت چه زمانی برگزار میشود؟ پاسخ شما در گزینه بعدی است!

آگهی دعوت به مجمع‌های شرکت: مجمع عمومی عادی سالیانه و مجمع عمومی فوق‌العاده

همان‌طور که گفتیم هر شرکت پذیرفته شده در بورس و فرابورس موظف است در یک تاریخ معین نسبت به برگزاری مجمع عمومی سالانه و ارائه گزارش‌های مالی شرکت اقدام کند، شرکت چند روز قبل از برگزاری مجمع با انتشار یک آگهی در سایت کدال از همه سهامداران نسبت به حضور در این مجمع دعوت به عمل می‌آورد.
تذکر: در آخرین روز معاملاتی قبل از برگزاری مجمع سالانه، پیامی توسط ناظر بازار مبنی بر بسته شدن نماد بورسی شرکت جهت برگزاری مجمع عمومی سالانه در سایت TSETMC درج خواهد شد. همان‌طور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید 1 روز قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه شرکت اپرداز در تاریخ 31 مرداد، ناظر بازار پیامی مبنی بر توقف نماد معاملاتی اپرداز جهت شرکت در مجمع عمومی سالانه را در سایت TSETMCدرج کرده است.
برای مشاهده پیام‌های ناظر مرتبط با سهام شرکت موردنظرتان فقط کافی ست نماد بورسی آن‌را در سایت TSETMC جستجو کنید و وارد صفحه آن شوید سپس روی سربرگ “پیام ناظر” کلیک کنید. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که از آنجایی که همه سهامداران توانایی شرکت در مجمع سالانه را ندارند بنابراین سهامداران چگونه از تصمیماتی که در مجمع عمومی سالانه گرفته می‌شود (مثلا مقدار سود تقسیم شده و زمان پرداخت آن) مطلع شوند!؟ پاسخ شما در گزینه بعدی است!

اطلاعیه تصمیمات مجمع عمومی عادی سالانه (تقسیم سود نقدی سالانه شرکت و…)

گزارش مفصل از مجمع عمومی سالانه و تمامی تصمیمات گرفته شده (تقسیم سود نقدی سالانه شرکت، زمان پرداخت سود نقدی و…) بعد از برگزاری مجمع در سایت کدال منتشر می‌شود و تمامی سهامداران می‌توانند از تمامی جزئیات جلسه مجمع عمومی سالانه شرکت مطلع شوند.

دقت بفرمایید که لزومی ندارد تمامی سود خالص شرکت بین سهامداران تقسیم شود، شرکت می‌تواند در پایان سال مالی و هنگام برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه، بخشی از سود سالانه شرکت را به عنوان سود نقدی به سهامداران اختصاص دهد و بخش دیگر را تحت عنوان “سود انباشته” در قسمت حقوق صاحبان سهام ذخیره کند و در بخش توسعه و سرمایه‌گذاری شرکت هزینه کند. یکی از راه های افزایش سرمایه شرکت، استفاده از همین سود انباشته است! (پیرامون افزایش سرمایه و راه‌های افزایش سرمایه و سود انباشته در مقالاتی جداگانه توضیحات مفصل داده شده است.)

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.