ترید و تریدر به چه معناست؟
ترید و تریدرها از زمانهای گذشته همواره در جوامع حضور داشتهاند اما به شکلی متفاوت از اکنون. با گذشت سالهای بسیار از تمدن انسانها، مبادله کردن به یکی از مهمترین اجزای زندگی در جوامع بشری تبدیل شد. تمامی افراد برای تهیه کالاهای موردنیاز زندگی روزمره خود اقدام به تبادل داراییها کردند. با اختراع پول مبادلات و خرید و فروش داراییها بسیار سادهتر شد و افراد میتوانستند پولی را که از تخصص خود به دست میآورند، برای برطرف کردن نیازهای خود هزینه کنند. با رشد بیشتر تکنولوژی و صنعتی شدن جوامع، افرادی با عنوان تاجر، نقش جابهجایی و رساندن کالاهای تولید شده به دست افرادی که خواستار آن کالا بودند را، برعهده گرفتند و به نوعی واسطه ی میان تولید کننده و خریدار شدند. بعدها سفته بازی و معامله کردن به یکی از شغلهای پر درآمد تبدیل شد که انسانها از طریق آن به کسب سود میپرداختند. در بازارهای مالی نیز معامله گری در اصل نسخهای پیشرفته از همان تجارت در گذشته میباشد که افراد به کسب سود از آن میپردازند. در این مطلب قصد داریم تا با معنی ترید و تریدر آشنا شویم و انواع تریدرها را بشناسیم و نحوه ترید کردن را آموزش دهیم.
تفاوت تحلیلگر و معاملهگر :
ترید (Trade) به چه معناست و تریدر (Trader) چه کسی است؟
ترید در فارسی به معنی مبادله کردن به کار میرود و شامل مبادله کردن انواع داراییها و کالاها میباشد. این مبادلات به صورت سنتی میتواند انواعی از لوازم ضروری زندگی مانند مسکن باشد یا به صورت حرفهایتر، ترید در بازارهای مالی و خرید و فروش اوراق بهادار باشد. هر شخصی که در حال خرید و فروش و انجام معاملات در بازار بورس، بازار ارزهای دیجیتال، بازار جفت ارزها (Forex) و یا سایر بازارها باشد، در حال ترید (Trade) آن دارایی است.
به شخصی که در حال انجام معاملات در بازارهای مالی میباشد تریدر (Trader) یا در زبان فارسی معامله گر گفته میشود. تریدرها به دنبال کسب سود از طریق خرید و فروش و انجام معاملات در بازارهای گوناگون هستند. روشهای کسب سود افراد میتواند متفاوت از یکدیگر باشد ولی آنچه که در اکثر افراد مشترک است و تحلیلگران سبکهای گوناگون به این موضوع توجه میکنند، خرید یک دارایی در قیمتهای پایین و سپس فروش آن در قیمتهای بالاتر و کسب سود از طریق رشد قیمت دارایی است. اما این موضوع به این معنی نیست که یک تریدر (Trader) همواره از طریق ترید (Trade) سود میکند و تمام معاملاتش موفق است. تریدرها میتوانند افراد عادی باشند که در حال فعالیت در بازار هستند و یا شرکتهای سرمایه گذاری و هر شرکتی که اقدام به معامله در بازارهای مالی میکند. برای مثال اگر شما در حال فعالیت در بورس تهران هستید و سهم شرکت فولاد مبارکه اصفهان را خرید میکنید، به خرید توسط شما ترید (Trade) و به شخص شما که در حال معامله در بورس تهران هستید تریدر (Trader) گفته میشود.
تحلیل گر کیست و چه تفاوتی با تریدر دارد؟
بسیاری از افراد تفاوتی میان تحلیلگری (Analyzsting) و معامله گری (Trading) قائل نیستند اما در حقیقت تفاوت بسیاری میان این دو کلمه وجود دارد. در بالاتر با تعریف معامله گر (Trader) آشنا شدیم و در این قسمت پس از آشنایی با تعریف تحلیلگر (Analyzer) ، بهتر میتوانیم به تفاوت میان تحلیلگر و معامله گر پی ببریم.
تحلیلگرهای بازارهای مالی به دنبال بررسی شرایط بازار و موقعیتهای مناسب جهت ورود و خروج به سهمها یا سایر معاملات هستند. این افراد صرفاً بر اساس دانشی که دارند و به دور از هیجانات لحظهای موجود در بازارهای مالی به بررسی و ارائه تحلیلهای خود به معامله گران یا همان تریدر (Trader) میکنند. پس یک تحلیلگر لزوماً یک معامله گر نیست و بلعکس این موضوع نیز صحیح است. اما بسیاری از افراد فعال در بازارهای مالی، خودشان اقدام به تحلیل و سپس معامله (Trade) میکنند.
بسیاری از افراد که وارد بازارهای مالی میشوند صرفاً بر رشد توانایی تحلیلگری خود متمرکز میشوند و تمام آموزشهای لازم برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر خبره را میبینند. اما پس از ورود به بازارهای مالی با چندین شکست و ضرر پیاپی در معاملات سرخورده میشوند و از بازار خارج میشوند. علت این امر عدم توجه افراد به مهارت معامله گری (Trading) است. به اصطلاح این افراد تحلیلگران خوبی هستند اما تبدیل به یک تریدر (Trader) موفق نمیشوند.
ویژگی تریدرهای موفق چیست؟
با بررسی ویژگیهای تریدرهای مختلف و درصد موفقیت آنها، ویژگیهای مشترکی بین تریدرهای موفق دیده شد که در بین تریدرهای تازه کار یا کسانی که با شکست از بازار خارج شدهاند این ویژگیها کمتر وجود داشت. این ویژگیها عبارت بودند از:
کنترل احساسات و هیجانات لحظهای: افراد موفق این حوزه توانسته بودند بر احساسات و هیجانات خود، کنترل داشته باشند و درگیر نوسانات لحظهای بازار نشوند. در زمانی که بازار با یک حرکت سریع شروع به اصلاح میکند، این تریدرها ترس خود را کنترل میکنند و به تحلیل خود پایبند می مانند. در صورتی که تحلیل آنها اشتباه باشد در نقطهی از پیش تعیین شده با عنوان حد ضرر، از بازار خارج میشوند.
توانایی صبر و انتظار: این تریدرها همواره منتظر موقعیت مناسب جهت ورود به معامله میمانند و در بهترین نقطه معامله را انجام میدهند. پس از ورود منتظر حرکت قیمت میمانند و با صبر و حوصله تحلیل خود را اجرا میکنند. پذیرش ریسک و شکستها: تریدرهای موفق میدانند که فعالیت در این بازارها بدون ریسک نیست و از ریسکهای موجود آگاهی کامل دارند. پس از پذیرش ریسکهای بازار، اقدام به معامله میکنند و آمادهی واکنش مناسب به خطرات و ریسکهای موجود هستند. همچنین این افراد میدانند که قرار نیست صد درصد معاملات آنها با سود پایان یابد و تمام تحلیلهای انجام شده، صحیح باشد. بلکه با دانش به این موضوع که حتی پیروزی در 70% از معاملات، سودهای بسیار خوبی را نصیب آنها میکند، اقدام به ترید (Trade) میکنند.
مدیریت سرمایه: افراد موفق هیچ گاه با تمام سرمایه خود وارد یک معامله نمیشوند زیرا میدانند که احتمال رخدادن اشتباه در تحلیل وجود دارد و حتی ریسکهای بازار میتواند سبب حرکتهای ناگهانی قیمت در خلاف جهت انتظار آنها شود. به قول معروف، تریدرهای (Trader) موفق هیچگاه تمام تخممرغهای خود را در یک سبد نمیگذارند.
چگونه در بازارهای مالی تبدیل به یک تریدر موفق شویم؟
برای موفق شدن در بازارهای مالی، پس از یادگیری یکی از انواع روشهای تحلیل، نیاز به شناخت خود و آموزش روانشناسی بازار دارید. اگر از میزان ریسک پذیری خود در بازار اطلاع ندارید و یا نمیتوانید هیجانات و فشار روانی حاصل از نوسانات بازار راش کنترل کنید، برای فعالیت در این بازار اندکی صبر کنید. کتابهای بسیار زیادی در خصوص روانشناسی بازار و چگونگی کنترل و تسلط یافتن بر احساسات انسانی وجود دارد که میتوانید مطالعه کنید. به ویژگیهای تریدرهای موفق که در بالا گفتیم حتماً توجه کنید و تلاش کنید تا این ویژگیها را در خود پرورش دهید. مطمئن باشید با بهره گیری از این ویژگیها در کنار مهارت تحلیلگری خود، میتوانید سودهای بسیار مناسبی کسب کنید و زندگی خود را دگرگون کنید.
مزایا و معایب ترید در بازارهای مالی چیست؟
هر فعالیت و حرفهای دارای مزایا و معایب خاص خود میباشد که شناخت آنها باعث پیشرفت و موفقیت بیشتر فعالین در آن حوزه میشود. در اینجا قصد داریم تا با مزایا و معایب ترید کردن و تریدر بودن در بازارهای مالی آشنا شویم.
مزایای ترید در بازارهای مالی:
1. عدم محدودیتهای زمانی و مکانی جهت ترید
2. عدم نیاز به تحصیلات و مدارک مشخص دانشگاهی
3. امکان دست یابی به آزادی مالی در زمانی کوتاهتر از سایر کارها
4. امکان شروع فعالیت با هر میزان سرمایه
5. فقط نیازمند یک لپ تاپ و اینترنت جهت کسب درآمد است
- ۴۰ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر