آموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

جدیدترین مطالب راهنمای خرید کیف و کوله پشتی و کفش

آموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال


حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

به‌عبارت دیگر، حرکت قیمت‌ها در بازارهای مالی ناشی غلبه نیروهای عرضه و تقاضا بر یکدیگر است. در این مقاله توضیح می‌دهیم که حمایت و مقاومت چیست و چگونه می‌توانیم با استفاده از این مفاهیم، یک استراتژی معاملاتی  مشخص تدوین کنیم و به سود برسیم.

مروری بر نکات کلیدی حمایت و مقاومت

  • حمایت به نقطه‌ای (یا ناحیه) از نمودار قیمت گفته می‌شود که به‌دلیل تجمع نیروی تقاضا یعنی خریداران، احتمالا حرکت نزولی قیمت در آنجا متوقف می‌شود.
  • مقاومت به نقطه‌ای از نمودار گفته می‌شود که به‌دلیل تمرکز نیروی عرضه یعنی فروشندگان، انتظار داریم حرکت صعودی قیمت متوقف شود.
  • روانشناسی بازار در شکل‌گیری این مفاهیم (و به‌طور کلی تحلیل تکنیکال) نقش مهمی ایفا می‌کند زیرا معامله گران بر اساس رفتار گذشته قیمت در نمودار، به شرایط جدید واکنش نشان می‌دهند تا بتوانند آینده بازار را پیش بینی کنند.
  • برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت ابزار مختلفی از جمله نقاط کف و سقف بازار (High and Low)،  خطوط روند ، میانگین‌های متحرک، انواع پیوت‌های قیمتی و… وجود دارد.

حمایت و مقاومت به زبان ساده

  • حمایت

در تعاریف تئوریک، حمایت به ناحیه‌ای از نمودار قیمت گفته می‌شود که قدرت خرید یا تقاضا در آن نقطه به اندازه‌ای قوی است که از کاهش بیشتر قیمت جلوگیری می‌کند؛ بنابراین در جریان روند نزولی و رسیدن قیمت به این سطح، خریداران وارد بازار شده و منجر به جهش قیمت از این ناحیه می‌شوند.

هر چه به ناحیه حمایتی نزدیک می‌شویم، خریداران بیشتری وارد بازار می‌شوند و در طرف مقابل، معمولا فروشندگان کمتری در این نواحی وجود دارند؛ زیرا قدرت گرفتن خریداران و احتمال بالای بازگشت قیمت، ریسک فروش در این نواحی را چند برابر می‌کند.

  • مقاومت

ناحیه‌ای از نمودار قیمت که تجمع نیروی عرضه یعنی فروشندگان منجر به ریزش قیمت‌ها می‌شود، مقاومت نام دارد. سطح مقاومتی به‌منزله مانعی پیش‌روی صعود قیمت است. هر چه قیمت به نقطه مقاومت نزدیک‌تر می‌شود، فروشندگان بیشتری وارد بازار می‌شوند تا در نهایت با غلبه نیروی عرضه بر تقاضا، روند افزایشی قیمت متوقف شده و حتی ممکن است با یک روند نزولی سنگین مواجه شویم!

از لحاظ تئوریک، معامله گران تکنیکالی در نواحی مقاومتی وارد معاملات خرید نمی‌شوند زیرا عموم آن‌ها با رسیدن قیمت به این نواحی، انتظار ایجاد حرکات بازگشتی دارند و ریسک ورود به موقعیت خرید در چنین شرایطی بسیار بالا است.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال :

۷ ابزار کاربردی برای تعیین حمایت و مقاومت

پس از درک مفهوم حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال، نوبت یادگیری روش‌های ترسیم این سطوح است. به‌طور کلی، روش‌ها و ابزار مختلفی برای تشخیص حمایت و مقاومت در نمودار قیمت وجود دارند که در این بخش به معرفی ۷ ابزار کاربردی می‌پردازیم.

  • کف و سقف قیمت در حمایت و مقاومت (High and Low)


رایج‌ترین روش ترسیم سطوح حمایت و مقاومت، استفاده نقاط کف و سقف بازار است. در ناحیه کف (Low)، بازار یک واکنش صعودی داشته است و بر اساس قاعده تکرار تاریخ در نمودارهای قیمت (و البته روانشناسی جمعی بازار)، انتظار داریم که در بازگشت قیمت به این ناحیه مجددا شاهد یک واکنش صعودی باشیم.

در مورد نقاط سقف (High) بازار، با شرایط متفاوتی (بالعکس) سروکار داریم. در نقطه سقف یک واکنش نزولی داشته‌ایم و حین رسیدن قیمت به این ناحیه، توقف در روند صعودی و ایجاد یک حرکت بازگشتی نزولی دور از ذهن نیست! در همین زمینه، به نمودار زیر توجه کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.