استفاده از پیشخیز بهصورت سرد توسط جکهایی که در سه نقطه از تیر اثر داده شده و یک کرنش ماندگاری در تیر ایجاد مینمایند، صورت میگیرد. در صورتی که میزان پیشخیز بیشتر از ۵ سانتیمتر باشد، ممکن است نیاز به تعداد بیشتری جک باشد. استفاده از روش پیشخیز سرد معمولا اقتصادیتر از عملیات حرارتی است.
در حالتی که از حرارت برای پیشخیز استفاده میشود، تیر بهصورت معکوس بر روی زمین قرار گیرفته (بال پایین در بالا). بال بالایی (که در عمل بال پایینی خواهد شد) با حرارت منبسط شده و افزایش طول خواهد داشت
در صورتی که پیشخیز زیاد انجام شده باشد، ممکن است گلمیخهای وسط دهانه از بیرون بمانند و یا آنکه پوشش آنها تراز تمام شده سقف بالاتر قرار گیرد.
در صورتی که پیشخیز زیاد انجام شده باشد، ممکن است گلمیخهای وسط دهانه از بیرون بمانند و یا آنکه پوشش آنها تراز تمام شده سقف بالاتر قرار گیرد.
مزایای پیشخیز:
۱- اگر تیر کامپوزیت پیشخیز داده شود و این پیشخیز به میزان خیز تیر در نظر گرفته شده باشد، بعد ازریزی تیر مسطح شده و روی تیر بهصورت یکنواخت خواهد بود ولی در صورتی که پیشخیز داده نشود، تیر تحت اثر وزن خیس مقداری خیز داده و ضخامت در وسط تیر بیشتر از کنارهها خواهد بود (شکل زیر). این مورد ممکن است باعث افزایش وزن طبقه به میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد شود.
۲- کاهش مقطع تیر.
معایب خیز منفی در سقف اینتل دک
۱- اجرا و هزینه بیشتر
۲- نیاز به دقت و مهارت بالا برای ایجاد پیشخیز.
۳- در صورتی که پیشخیز زیاد انجام شده باشد، ممکن است گلمیخهای وسط دهانه از بتن بیرون بمانند و یا آنکه پوشش آنها تراز تمام شده سقف بالاتر قرار گیرد
نکته: در صورت استفاده از شمع در زیر تیرها، نیازی به خیزمنفی نیست. روش دیگر برای عدم اجرای خیز منفی در سقف اینتل دک، استفاده از تیرهای کامپوزیت با مقطع سنگینتر جهت محدود نمودن خیز آنها است.
استفاده از پیشخیز برای تیرهای زیر انجام نمیشود:
۱- تیرهای گیردار قاب خمشی
۲- تیرهای کنسولی
۳- تیرهای جرثقیل
۴- تیرهایی که در زیر آنها مهاربند متصل شده است.
۵- تیرهای زیر ۶ متر
علت استفاده از تیرچه کرومیت در سقف ساختمان ها:
1.سرعت بالای اجرای سقف ها:
به علت سبکی تیرچه های کرومیت و امکان تیرریزی تمام طبقات در یک نوبت در صورت استفاده از بلوک یونولیت سقفی به جای بلوک سیمانی یا بلوک سفالی سرعت اجرای کار افزایش می یابد.
2.عدم نیاز به جک و شمع بندی در زیر سقف:
به دلیل خیز منفی که در زمان تولید تیرچه کرومیت به آن می دهند این تیرچه ها خود ایستا بوده و نیازی به شمع بندی در زیر سقف تیرچه (ک) نمی باشد.
3.کاهش مصرف بتن:
به دلیل فاصله بیشتر تیرچه کرومیت ها که حدود ۷۰ سانتیمتر می باشد، باعث کاهش ۲۵ الی ۳۰ درصد مصرف بتن می شود. در شرایط عادی با فرض صحیح بودن متراژ بتن برای سقف تیرچه (ک) با ارتفاع ۲۵ سانتیمتر هر متر مکعب بتن حدود ۱۰ متر مربع سقف را پوشش می دهد.
4.سهولت اجرای داکت ها:
فاصله آکس به آکس حدود ۷۰ سانتیمتری تیرچه های کرومیت موجب سهولت اجرای داکتها جهت عبور لوله های تاسیساتی و کانال ها، نصب توالت ایرانی و عدم نیاز به قطع تیرچه می باشد.
5.امکان بتن ریزی چند سقف ساختمان:
به دلیل خود ایستا بودن تیرچه های(ک) و عدم نیاز به شمع بندی می توان چند سقف را در یک مرحله بتن ریزی نمود.
- ۴۰ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر