
آموزش بورس در ایران به چهار گروه تقسیم می شود که شامل :
- بورس اوراق بهادار( که مهمترین است) سهام شرکت های پذیرفته شده و صندوق های سرمایه گذاری و بانک ها در ان خرید و فروش می شود.
- فرابورس که در آن سهام شرکت هایی که بنابر دلایلی نتوانتستن در بورس اوراق بهادار پذیرفته شوند مورد داد و ستد قرار میگیرند .
- بورس کالا که همان طور که از نام ان پیداست کالاهایی مثل محصولات فلزی ،نفت ،کشاورزی وطلا … خرید و فروش مشود و این نوع بازار بیشتر برای کسانی است که در حرفه ی خود به کالای فیزیکی در آینده نیاز دارند.
- .بورس انرژی که به منظور معاملات حامل های آن مثل برق در سال 1391 تاسیس شد .
با توجه به این که بیشتر حجم داد و ستد در بازار سرمایه به بورس اوراق بهادر مربوط می شود ما تصمیم داریم تا شما رو با این بازار بیشتر آشنا کنیم .
مولفه های بورس
آموزش بورس از صفر بازار بورس اوراق بهادار:
آموزش بورس : یک بازار رسمی سرمایه است که سهام شرکت ها و اوراق مشارکتی تحت ضوابط و مقررات خاص مورد معامله قرار میگیرد
آموزش بورس (سهم) :
سرمایه هر شرکتی مورد تقسیم قرار میگرد که به هر یک از این قسمت های برابر سهم گفته می شود .
قیمت اسمی سهام به ازای هر سهم هزار ریال می باشد . ( قیمت اسمی در تاپیک های بعدی توضیح داده می شود)
آموزش بورس ( کارگزاری) :
نهادی که بین خریدار و فروشنده ارتباط به وجود می آورد و در ازای آن کارمزد دریافت می کند . این نهاد که خود زیر نظر سازمان بورس فعالیت میکند واسط بین سرمایه گذاران و شرکت های حاظر در سازمان بورس می باشد و در واقع دستورات سرمایه گذار مبنی بر خرید و فروش سهام را انجام میدهد.
تالار بورس:
مکانی که در آن کارگزار سفارش های خرید و فروش را عملی می نماید ؛ همچنین در این تالار تابلوی نمایانگر قیمت لحظه ای سهام برای دیدن سهام داران وجود دارد .
خود تالار به دو بخش اصلی و فرعی تقسیم می شود که در تالار اصلی شرکت هایی وجود دارند که از فیلتر سازمان بورس رد شده اند و با قوانین آن سازگار شده اند و در تالار فرعی شرکت هایی اند که پس وقف داده شدن با قوانین سازمان بورس می توانند به تالار اصلی راه پیدا کنند.
کد بورسی:
این کد همانند کد ملی و یا اقتصادی در واقع معرف شما در بورس است و شمای سرمایه گذار را با این کد در بازار سرمایه می شناسند.
پس اولین گام برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه مراجعه به کارگزاری ها و گرفتن کد بورسی می باشد.
شاخص در آموزش بورس :
ساده ترین تعریفی که از شاخص می توان داشت این است که شاخص آمار و ارقامی است که به سرمایه گذار در دستیابی به رموز اقتصادی کمک می کند.
شاخص نماینده یا نمودار است به این صورت که در بورس شاخص یک صنعت (مثل شاخص قندی ) نشان دهنده ی وضعیت شرکت های زیر گروهش است ؛ یعنی اگر شاخص صنعتی مثبت باشد نشان دهنده ی سود آوری شرکت های زیر گروهش می باشد.
برای مثال شاخص قندی از بهمن نود و هفت تا به امروز 18/1/98
هفتاد در صد مثبت بوده که نشان از سوآوری سهام قندی بوده است.
- ۴۵ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر