خانه شاید تنها مکان برای آرامش افراد پس از دغدغهها و کارهای روزمره باشد. هر چه محیط یک ساختمان و خانه امن، زیبا و متنوع باشد، بالطبع افراد خانواده حس بهتری در آن خواهند داشت. همه ما میدانیم پس از گذشت سالها از عمر یک ساختمان، ظاهر آن قدیمی میشود و کمکم از کیفیت و کارایی مصالحی که در ساخت آن استفاده شده کاسته میشود. بازسازی سقف ساختمان گزینهای است که به تغییرات یک خانه کمک بسیاری میکند. این بازسازی باعث تاثیر مثبت در روحیه افراد و همچنین زیبایی و ایمنی بیشتر خانه میشود. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد بررسی ساختار سقف خانههای قدیمی، بازسازی سقف خانههای قدیمی و همچنین مراحل بازسازی سقف ساختمان اطلاعاتی را به دست آوریم.
- انواع سقف برای بازسازی
- چه سقفهایی الزاما باید بازسازی شوند؟
- بررسی ساختار سقفهای قدیمی
- مراحل بازسازی سقف ساختمان
انواع سقف برای بازسازی
سقف هر خانه از اصلیترین ارکان و فضای داخلی هر خانه و ساختمان است. سقف خانه میبایست بهطوری ساختهشود که باعث ایمنی در برابر جداسازی طبقات از یکدیگر گردد و همچنین از ورود آب حاصل از بارش باران، برف، سرما و گرما به داخل ساختمان جلوگیری نماید. غیر از این موارد سقف خانه و ساختمان در زیبایی داخلی نیز بسیار تاثیرگذار است. اگر به یاد داشته باشید، در سالهای گذشته گچ بریهای متنوع و آذینبندیهای مختلف بسیار مرسوم بوده اما در خانههای مدرن امروزی خبری از آن نقش و نگارها و گچ بریها نیست.
امروزه سقفهای زیبا و مدرن بسیاری را میتوان برای بازسازی سقف خانههای قدیمی اجرا کرد و تقریبا انواع سقفهای جدید ساختمانی در سازههای مختلف قابل اجرا هستند. قدم اول برای بازسازی سقف خانه این است که آیا این بازسازی نیاز به گچکاری دارد یا خیر؟ در ادامه به معرفی انواع سقف مناسب برای بازسازی سقف ساختمان و منزل میپردازیم.
بازسازی سقف با کناف
سقف کناف نوعی پوشش پارچهای سقف بدون درز است که وزن بسیار کمی داشته و در نهایت نصب آن آسان و راحت است. سرعت اجرای بازسازی سقف با کناف بسیار بالا است. این مدل از سقف امروزه طرفداران بسیاری دارد. سقف کناف دارای ایمنی بالایی بوده زیرا در برابر آتشسوزی، زلزله و موارد دیگر بسیار مقاوم است.
بازسازی سقف چوبی چگونه انجام میشود؟
سقف چوبی عایق بسیار خوبی است. از طرفی به دلیل ظاهر زیبایی که به دکوراسیون خانه میدهد دارای محبوبیت بسیاری در بین افراد است. لذا برای بازسازی سقف ساختمان میتواند گزینه خوبی باشد. اجرای بازسازی سقف چوبی به دقت بیشتری نسبت به بازسازی سقف با کناف نیاز دارد زیرا هرگونه سهلانگاری در اجرا ممکن است باعث نفوذ آب ناشی از بارش برف و باران شود. در بازسازی سقف چوبی بهتر است از مصالح چوبی باکیفیت و بادوام استفاده کرد تا کیفیت کار افزایش یابد.
نکات مراحل بازسازی سقف ساختمان
در ساخت سقفهای شیروانی از مصالح و متریالی از جنس کامپوزیت آسفالتی، سفال، سقف شیروانی فلزی و پنل خورشیدی استفاده میشود. تنوع بالای مدلهای سقف شیروانی، نصب آسان و وزن کم آن باعث شده تا مردم در هر شرایط آبوهوایی سقف شیروانی مناسب را انتخاب و بر روی ساختمان خود نصب کنند. مراحل بازسازی سقف ساختمان به نوع معماری ساختمان بستگی دارد که میتوان این نوع سقف را بهصورت یکطرفه، دوطرفه، چندوجهی و یا مخروطیشکل بازسازی کرد.
در بازسازی سقف شیروانی ابتدا میبایست با استفاده از یک کلاف پروفیلی چوبی یا فلزی زیرسازی برای سقف ایجاد کرد سپس آن را به اسکلت سازه متصل کرد. پس از انجام این مراحل شیروانی بر روی زیرساز نصب میشود. نصب شیروانی با توجه به نوع آن با استفاده از مصالحی مانند میخ، چسب و یا پیچ صورت میگردد.
روش بازسازی سقف طاقضربی چیست؟
سقف طاقضربی دارای مشخصاتی مانند وزن بالا و عملکرد پایین است که امروزه اجرای آن در بازسازی سقف ساختمان منسوخ شدهاست. اما به هر حال در برخی مناطق بازسازی سقف طاقضربی به چشم میخورد. در این سقفها پس از برداشتن نخالههای ساختمانی، میلگردهایی با فاصله ۱ متر به تیرهای آهنی جوش داده میشوند. سپس بر روی تیرها بتن ریخته میشود و روی دیوارها پس از جوش ۳ میلگرد به تیرها به اندازه ارتفاع ۲۵ سانتیمتر بتن ریخته میشود.
چه سقفهایی الزاما باید بازسازی شوند؟
خانههایی که چندین سال از عمر مفید آنها گذشته باشد، نیاز به بازسازی سقف خانه و شاید هم بازسازی کل ساختمان داشته باشند. بازسازی سقف خانههای قدیمی به دلیل افزایش مقاومت و استحکام ساختمان امری بسیار مهم است. همچنین با رویکارآمدن سبک مدرن معماری سقفهای متنوع و جدیدی از قبیل و غیره نیز در ساختمان اجرا و نصب میگردد.
برخی از افراد برای تنوع به بازسازی سقف خانه و همینطور بازسازی سقف آشپزخانه میپردازند. اصولا سقفهایی که از سال ساخت آنها بسیار گذشته باشد یا دچار آسیب شدهباشند، یا حتی دارای آینهکاری و گچبریهای قدیمی باشند مورد بازسازی قرار میگیرند. بازسازی سقف آشپزخانه و بازسازی سقف پاسیو نیز با توجه به انواع مختلف و روشهای نوین امروز، بسیار موردتوجه قرار گرفتهاست و افراد با توجه به نوع دکوراسیون داخلی آشپزخانه و یا پاسیو به اجرای بازسازی سقف آشپزخانه و بازسازی سقف پاسیو میپردازند.
بررسی ساختار سقفهای قدیمی
اصولا سقف ساختمانها از تیرچهبلوک، تیرچهآهنی یا حتی تیرهای چوبی ساخته شدهاست. تیرهای چوبی بالطبع دارای عمر و دوام کمتری نسبت به سقفهای تیرچهبلوک یا آهنی دارند. ازاینرو زود پوسیده شده و حتی مکانی برای رشد جانوران موذی میشوند. استفاده از سقف با تیرهای چوبی برای ساکنین منزل مشکلات عدیدهای را منجر میشود که بهتر است هرچهزودتر مورد بازسازی سقف ساختمان قرار گیرد.
موضوع دیگر در حوزه ساختار سقفهای قدیمی ساختمانها، نوع گچکاری آنها است. حتی سقف با پوشش کاهگل نیز در خانههای بسیار قدیمی مخصوصا در روستاها به چشم میخورد. به هر حال ساختار سقفهای قدیمی به صورتی است که از مقاومت و استحکام آنها کاسته شده و باعث ایجاد مشکلات زیادی برای افراد میشوند که بهتر است هرچهسریعتر و با توجه به نوع و شرایط ساختمان بازسازی سقف خانههای قدیمی را با استفاده از متدهای جدید از جمله بازسازی سقف با کناف، بازسازی سقف شیروانی و موارد دیگر انجام داد.
مراحل بازسازی سقف ساختمان
بازسازی سقف ساختمان درست مانند اجرای یک سقف دارای مراحل استاندارد و متوالی طبق استانداردهای عمرانی است. برای انجام بازسازی سقف خانه باید طرحریزی و برنامهریزی دقیقی صورتپذیرد. همچنین هزینهها نیز برآورد گردد. بههمیندلیل در ادامه به مراحل بازسازی سقف ساختمان خواهیم پرداخت.
- مرحله اول: تعیین بخشهایی که نیاز به بازسازی سقف دارند.
در برخی از مواقع نیاز به تعمیر و بازسازی کل سقف ساختمان نیست و به دلیل جلوگیری از هزینههای زیاد بهتر است قسمتی از سقف که دارای مشکل و ایراداتی است بازسازی گردد.
- مرحله دوم: برآورد هزینه بازسازی سقف ساختمان
برآورد هزینه بازسازی سقف خانه به افراد کمک میکند تا قبل از اقدام به کار از هزینه تقریبی بازسازی مطلع شده و با خیالی آسوده از نظر هزینه شروع به بازسازی کنند.
- ۳۱ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر